Theorie- en Praktijkexamen

Al begonnen met lessen?
Vul dan je ''Eigen verklaring'' in. Deze heb je nl. nodig om je praktijkexamen aan te vragen. Het CBR controleert zo of je rijgeschikt (geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden) bent.  Na het insturen van de verklaring ontvangt je meestal binnen 4 weken bericht van het CBR. In sommige situaties kan de beoordeling wel 4 maanden duren, het is dus belangrijk dat je dit op tijd aanvraagt. De ''Eigen verklaring vind je op mijncbr.nl.

Theorie-examen
Rijschool-ABC adviseert je om in het begin van de opleiding je theorie te behalen. Je hebt dan tijdens de lessen al voldoende theoriekennis. Dit bevordert het leerproces en dat kan weer schelen in de portomonee! Het theorieexamen kan je zelf aanvragen bij het CBR via cbr.nl. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Praktijkexamen
Voordat wij jouw praktijkexamen kunnen gaan aanvragen, dien je Rijschool-ABC te machtigen met je DigiD op mijncbr.nl. Hier heb je ons rijschoolnummer (2813A8) voor nodig. Deze machtiging vervalt automatisch als je bent geslaagd.
Voor vele overheidsdiensten heb je een DigiD nodig. Zo ook bij het CBR, zij kunnen zo checken of ze echt met jou te maken hebben.

Heb jij nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via DigiD (Deze aanvraag duurt 5 werkdagen).


 
Hieronder kun je bekijken hoe het er bij een theorie- of praktijkexamen aan toe gaat:

 


 
   

Waarom rijschool ABC

  • Prima slagingspercentage!
  • Duidelijke tarieven
  • Vaste instructeur
  • Altijd les in dezelfde auto
  
   

Willekeurige review

            “Tsja, wat kan ik zeggen ben gewoon in 1 keer geslaagd voor me auto rijbewijs 🎉 Edwin Bakker hartstikke bedankt voor de goeie en leuke lessen de afgelopen maanden!! - Oktober 2016”
Jordy van Rijn, IJmuiden.
 
  

Prima slagingspercentage!

Wanneer je de site van het CBR bezoekt zie je staan: ''Het gemiddelde aantal geslaagde leerlingen voor het eerste examen. Het gemiddelde aantal geslaagde leerlingen voor het 2e examen''
Tsja, het klinkt leuk dat je kan zien hoe goed een rijschool presteert op de praktijkexamens...